вівторок, 27 лютого 2024 р.





 6 лютого на базі Агрономічненського ліцею практичними психологами громади Ларисою Бісікало, Світланою Корічук, Катериною Галягою, Оленою Мартинюк і Юлією Міхальчишиною було проведено заняття для колег з п’яти територіальних громад Вінницької області «Травматичний досвід: техніки по роботі з учасниками освітнього процесу».

Метою заняття було ознайомити учасників тренінгу з дієвими методиками подолання тривожності, навчити пізнання себе, своєї сили, знайти опори в собі і в оточуючих, навчитись самостійно нормалізувати емоційний і м’язовий тонус, відновлювати внутрішній спокій, знаходити ресурс.
Психічне здоров'я освітян весь час потребує турботи і піклування, бо вони вже два роки працюють з найуразливішою категорією населення - з дітьми. А за кожною дитиною стоїть родина, в якій є тато чи мама, які захищають Україну на фронті, чи сім'я була вимушена переїхати з тимчасово окупованих територій. І діти знаходяться в тривозі від самої ситуації в якій опинились, тому потребують турботи з боку педагогів. А для цього учителі мають вміти допомогти собі , щоб потім допомогти дитині.
Саме психологи можуть створити в закладі такі умови, щоб підтримати педагогів. А для цього треба навитись і самим стабілізувати свій стан, поновлювати ресурс.
Тому колеги з 4 територіальних громад Вінницького району плідно попрацювали. Як бонус для себе - створили з глини обереги свого внутрішнього вогню.
На занятті були присутні методисти Вінницького навчального методичного центру психологічної служби і соціальної роботи системи освіти Вінницької області Вікторія Козачишина і Людмила Адамчук, які дали високу оцінку роботі психологів Агрономічної територіальної громади.
























  6 лютого на базі Агрономічненського ліцею практичними психологами громади Ларисою Бісікало, Світланою Корічук, Катериною Галягою, Оленою М...